0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


V poslední době je stále více diskutovanějším tématem lepek a jeho dopady na naše zdraví. Hovoří se v souvislosti s ním o celiakii, nesnášenlivosti lepku, intoleranci lepku, alergii na lepek apod. Co tedy může lepek udělat s naším zažívání? A zatěžuje opravdu tolik náš organismus? Pokud však trpíte diskomfortem po jídle obsahující lepek, tak zbystřete. Vaše tělo může hůře zpracovávat lepek. Nemějte ale obavy, v dnešní době naštěstí existuje efektivní řešení, které vaše problémy vyřeší.

 tipy-pro-zdrave-zazivani-bez-leku-1.jpg

 

Lepek zatěžuje náš organismus

Označení lepek je odvozeno od slova „lepit“, a to je podle odborníků právě to, co lepek v našich střevech provádí. Střeva doslovně zalepí a ta pak nejsou schopna dostatečně trávit všechny živiny.
Lepek je hojně zastoupen ve všech typech pšenice, ječmene nebo žita, setkáváme se s ním tedy především v pečivu. Pro celiaky je jedinou terapií bezlepková dieta. Ta má však smysl i pro lidi, kteří mohou mít jen dílčí příznaky intolerance na lepek. Vesměs si pak pochvalují, že jim odezněly trávicí potíže a cítí více energie. Velmi oblíbená je mezi sportovci a jejím zastáncem je i nejlepší světový tenista Novak Djokovič.

bolest-bĹicha-1-1-640x427.jpg

 

Jaké problémy může způsobit lepek

Nesnášenlivost lepku může v těle vyvolat mnoho zdravotních problémů. Záleží i na tom, o jakou formu onemocnění se jedná. U dospělých se mohou příznaky projevit až po několika měsících konzumace lepku nebo při větší zátěži organismu (například těhotenství, stres, virová infekce aj.). Objevit se mohou typické střevní potíže – průjmy, nadýmání, plynatost, bolesti a křeče břicha, nechutenství. Občas se může objevit i zvracení či zácpa. Druhým typem potíží jsou mimostřevní atypické. Sem patří například chudokrevnost, dlouhotrvající únava, zvýšené jaterní testy, osteoporóza, nedostatek železa, snížení hmotnosti, zvýšená kazivost zubů, bolesti kloubů, záněty dásní, nepravidelná menstruace, opakované potraty až neplodnost. Ovlivněna může být i nervová soustava, což se projevuje poruchou rovnováhy, kymácením či nejistou chůzí na široké bázi. U nejzávažnějších forem onemocnění může být špatné zpracování lepku příčinou bolesti hlavy, úzkosti a deprese. Z kožních projevů je nejznámější Durhingova dermatitida. Ke kožním projevům intolerance lepku může patřit i ztráta pigmentace kůže, afty a ohraničené ztráty vlasů. Lidé, jejichž tělo špatně zpracovává lepek, často musí dodržovat přísnou dietu, která jim znepříjemňuje život. Nyní se ukázalo, že taková dieta není vždy nezbytně nutná, a to díky doplňku stravy LepekFitu.

 

 Obrázek1.png

LepekFit vám uleví od potíží

Doplněk stravy LepekFit, který je vyvinut přímo pro osoby s intolerancí na lepek. Mechanismus účinku je překvapivě jednoduchý. LepekFit obsahuje enzymy, které dokáží štěpit lepek na jednotlivé oligopeptidy a aminokyseliny. Ty jsou pak pro člověka daleko lépe stravitelné než složitá bílkovina lepku. Doporučuje se užívat 1 tabletu bezprostředně před jídlem obsahujícím lepek, odstraní se tak nepříjemné příznaky spojené s intolerancí na lepek jako jsou právě obtěžující nadýmání, špatné trávení nebo dlouhodobý nedostatek energie.

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
lepekfit-30-C-CZLepekFit 30 tbl.
385 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Intolerance na lepek

×

TOP