0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Mateřské mléko se považuje za jeden z nejvíce fascinujících darů přírody. Je to nejlepší volba pro výživu dítěte. Obecně platí, že čím více mléka bude miminko pít, tím více se Vám ho bude tvořit. Tělo tedy vyrábí mléko na základě,, nabídky a poptávky“.  Bohužel ale ne vždy to jde takto hladce. Cesta ke kojení může být někdy trnitá. Proto je dobré vědět, jak jeho tvorbu podpořit.

proc-i-materske-mleko-obsahuje-tuky-cs.webp

Příznaky nedostatečné tvorby mateřského mléka 

Pro každou matku bývají začátky kojení náročné. Je to hlavně nová zkušenost a nějakou dobu trvá, než se maminka s dítětem sehrají. Důležitá je i správná technika a pravidelnost kojení. Bohužel ne vždy se to podaří. Můžou do kojení zasáhnout vnější vlivy jako je zánět prsou, novorozenecká žloutenka, což ale nebrání následnému pokračování v kojení. Kdy byste měla ale zpozornět? Zejména ve chvílí, kdy dítě nenabírá na váze. Je běžné, když novorozenec v několika prvních dnech po narození ztratí 5 až 7 % své porodní hmotnosti – někteří dokonce až 10 %. Poté by však měl každý den přibrat alespoň 20 až 30 g a do 10. až 14. dne se vrátit ke své porodní hmotnosti. Dalším příznakem jsou nedostatečně počůrané a pokakané plenky. Případně když má miminko tmavou moč, suchá ústa nebo se u něho zhorší žloutenka. Dítě může být dále nevrlé, častěji pláče. Neklidně spinká. Proč k tomuto stavu dochází?

 

shutterstock_1102053845-1.jpg

Co je příčinou nedostatečné tvorby mateřského mléka?

Příčin může být opravdu mnoho. Zdravotních důvodů je několik, a to nadměrná ztráta krve během porodu, hormonální poruchy (například špatná funkce štítné žlázy, cukrovka, aj.), nedostatek žlázové tkáně, předchozí operace prsu nebo trauma (není pravidlem u všech matek). Dalším důvodem může být stres. Jakmile otěhotníte, ze všech stran se na vás hrnou informace o tom, že kojení je to nejlepší pro Vaše dítě. Můžete tedy podléhat panice, když se Vám to hned po pár dnech nedaří. Důležité je být v klidu, udělat si čas na kojení a vyladit správnou techniku. Ne vždy se totiž dítě správně přisaje a dostane se mu tak ideálního přísunu mléka. Aby kojení šlo hladce, můžete ho podpořit ještě vhodnými přípravky, které blahodárně působí nejen na tvorbu mateřského mléka, ale i na zdraví Vašeho dítěte.

MAMAHELP_120x120x70mmSACEK_2.png

Mamahelp, ideální volba pro podporu tvorby mateřského mléka

Hledáte způsob, jak si zjednodušit začátky nové mateřské role? Chcete aby, Vaše miminko bylo kvalitně napapné a dobře spinkalo? Pak sáhněte po našem produktu Mamahelp. Je vyvinut tak, aby Vám nejen chutnal, ale i podpořil laktaci a vy si tak mohla užít příjemné pohodové chvíle s Vaším dítětem. Mamahelp se může pyšnit speciálním složením. Kombinace přírodních extraktů pískavice, fenyklu a anýzu podporuje produkci mateřského mléka během kojení. Pro normální vývoj mozku kojených dětí je velice důležitá kyselina dokosahexaenová (DHA). Proto jsme i tuto složku zařadili do našeho Mamahelpu. Další přidanou hodnotou složení Mamahelpu je Colostrum s obsahem imunoglobulinů, vápník s vitamínem D3 pro zdravé kosti a zuby, a také selen a zinek pro posílení imunity. Myslíme i na Vás, maminky. Na tomto lahodném čokoládovém nápoji si nejen pochutnáte, ale dodá Vám také potřebný vápník, bílkoviny a důležité minerály. Stačí, abyste denně užívala 1-2 sáčky, které rozpustíte v cca 2 dcl vody. Je potřeba tuto směs důkladně rozmíchat. Užijte si mateřské chvíle naplno a nastartujte kojení s doplňkem stravy Mamahelp.

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
MAMAHELP_120x120x70mm+SACEK_2MamaHelp 14 sáčků
649 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Jak podpořit tvorbu mateřského mléka

×

TOP