0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Příčina může být v potravinových elergiích! Alergie na různé druhy potravin, lépe řečeno potravinové intolerance, jsou mezi lidmi poměrně časté. Alergie na česnek, jablka, ořechy, citrusy, mléko, lepek či nějakou další potravinu má skoro každý z nás. Zatímco ořechy nebo citrusy můžeme ze stravy lehce vyřadit, horší to je s intolerancemi na laktózu. Vyřadit z naší stravy mléčné produkty je pro nás značně omezující. Naštěstí i v tomto případě už existuje řešení.

 laktoza.jpg

Co je to laktózová intolerance?

Laktózová intolerance je částečná nebo úplná neschopnost trávícího traktu zpracovávat laktózu - tedy mléčný cukr. Lidský trávící trakt sice není schopen laktózu vstřebat, ale může ji rozštěpit na menší části a ty pak dále využít. Příčinou neschopnosti zpracovat laktózu bývá nedostatek enzymu - laktázy, který laktózu štípí. Nerozštěpený a nevstřebaný cukr je pak ve střevě nadbytečný, dostává se do dalších částí zažívacího traktu, kde jej tam přítomné bakterie začnou kvasit. Laktózovou intoleranci si nesmíme zaměňovat s alergií na kravské mléko. I když mají společného jmenovatele, a to nežádoucí reakci po konzumaci mléka, jedná se o odlišné onemocnění, hlavně v mechanismu vzniku. Laktózová intolerance je enzymatická porucha, kdežto u alergie na kravské mléko se vůči bílkovině v mléku obsažené, tvoří specifické protilátky. Příznaky u obou těchto onemocnění jsou ale dosti podobné.

8d482daa479b5dba7f2f4eb0f4499f4f.jpg

Příznaky laktózové intolerance

Při intoleranci laktózy se po konzumaci mléka (cca do dvou hodin) objevují typické trávicí obtíže:

  • Plynatost, nafouknutí břicha, škrundání v břiše, bolesti břicha, průjem, nevolnost
  • Vzácněji může být projevem laktózové intolerance i zácpa

Problémy s trávením mléčných produktů mají lidé na celém světě. Odhaduje se, že je to přes 60 % lidí. V případě ČR se trávicí problémy související s laktózovou intoleranci objevují u cca. 20 % populace. Nerozštěpená laktóza je ve střevě nadbytečná. Střevo se snaží svůj obsah naředit, proto dovnitř jeho průsvitu začne pronikat velké množství vody, která způsobí zvětšení objemu střevního obsahu, co se projeví urychlením peristaltiky a vzniká průjem. Laktóza navíc ve tlustém střevě představuje potravu pro bakterie, které ji začnou kvasit. Dochází k dráždění stěny střevní. To má za následek  křeče a bolesti břicha. Kromě trávicích příznaků se může intolerance laktózy projevit i nenápadněji, pak jsou přítomny příznaky, jako je únava, depresivní nálada, bolesti končetin, vnitřní neklid, pocity závrati, nárazové nadměrné pocení, bolesti hlavy, pocit vyčerpanosti, nervozita, poruchy spánku, akné nebo poruchy koncentrace. Celkově lze říci, že intolerance laktózy může výrazně snižovat kvalitu života. Naštěstí existuje řešení v podobě produktu s obsahem enzymů rozkládajícím mléčný cukr laktózu, jako je LaktoPlus.

 LaktoPlus_krabka_CZ_350x320px.png

Díky LaktoPlusu bude vaše omezení příjemnější

LaktoPlus je nejsilnějším produktem na trhu, který je určen pro osoby s intolerancí na potraviny obsahující laktózu. Disacharid laktóza se nachází především v mléčných výrobcích. Již jedna tobolka doplňku stravy LaktoPlus s obsahem enzymu laktáza dokáže rozštěpit obsah laktózy odpovídající 1/2 litru mléka. LaktoPlus je navíc obohacen i o probiotika bacillus subtillis, která jsou potřebná pro naše zdravá střeva. Stačí užívat 1 kapsli před jídlem obsahujícím laktózu (mléčné produkty) a můžete si vychutnat své oblíbené mléčné produkty bez nepříjemných potíží! 

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
LaktoPlus_krabka_CZ_350x320pxLaktoPlus 30 cps.
289 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nadměrné nadýmání a plynatost, intolerance laktózy

×

TOP