0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Hořčík neboli magnesium patří k nejdůležitějším prvkům v našem těle. Podílí se na téměř třech stovkách reakcí v organismu a výčet jeho přínosů je velmi dlouhý. Magnesium totiž potřebuje každá naše buňka v těle. Podílí se na enzymatických reakcích, které produkují energii v těle. Proto je velice důležitý pro naše tělo a pokud ho máme nedostatek, můžou nás trápit různé potíže.3744392.webp

Magnesium je velmi důležité pro naše tělo

Jak už jsme zmínili, hořčík ovlivňuje každou buňku v našem těle. Přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, správné činnosti nervové soustavy, správné činnosti svalů, udržení správného stavu zubů a kostí, energetickému metabolismu, elektrolytické rovnováze, podílí se na procesu dělení buněk a syntéze bílkovin. Potřeba doplnění magnesia roste v případě, když dochází ke zvýšené konzumaci živočišných tuků a bílkovin, zvýšené konzumaci sladkostí a výrobků z bílé mouky, zvýšené fyzické aktivitě a sportu, diabetu, konzumaci alkoholu, stresu nebo když se vystavujeme znečištěnému prostředí.


jizda_kolo_sportovani_pohyb.jpg

Když je magnesia nedostatek

Magensium v dnešní době chybí zhruba třetině populace. Je to dáno i tím, že potraviny obsahují čím dál méně hořčíku, například vinou intenzivního zemědělství a nedostatkem hořčíku v půdě. Dalším problémem je i vstřebatelnost, která není stoprocentní. Běžně dokážeme využít jen kolem 30 % hořčíku obsaženého v potravinách. Nedostatek hořčíku se odborně nazývá hypomagnézie a  má dvě různé formy: akutní hypomagnezémie nebo chronický defiticit hořčíku.Při akutním projevu nedostatku hořčíku můžeme pocítit například křeče, trhavé pohyby očí nebo poruchy srdečního rytmu. Je spojen s řadou vážných onemocnění jako je chornický únavový syndrom, anémie, deprese, osteoporóza. V dnešní době suplementaci hořčíku neocení pouze sportovci, ale stává se běžnou součástí našich životů. Je však důležité zvolit správnou formu.

 krec.jpg

Proč je chelátová forma výjimečná?

Při doporučování jednotlivých sloučenin magnesia je velmi dobré vědět jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými formami magnesia, které máme v lékárně na výběr. Hořčík se velmi dobře vstřebává ve formě organických solí (např. laktát, glycinát nebo citrát hořečnatý). Naopak vstřebatelnost anorganických solí hořčíku (uhličitan, síran, oxid) je velice nízká, někdy až nulová. Některé organické soli jako laktát či citrát mohou mít pro citlivější jedince nežádoucí laxativní efekt. Takovou nástavbou organického zdroje hořčíku je magnesium bisglycinát (chelátová forma magnesia). Chelátové formy minerálů jsou nejlépe využitelné našim tělem a výrazně účinnější než některé organické a anorganické formy minerálů. Chelát představuje vazbu minerálu na dva „nosiče“ obvykle aminokyseliny, kdy je sevřen v tzv. chelátových kleštích, kdy samotný minerál je ukotvený mezi dvěmi aminokyselinami: aminokyselina – magnesium - aminokyselina. Tím se cheláty značně liší od standardních organických a anorganických forem. Chelát představuje speciální organickou formu minerálu, ve které je minerál zabudován např. i v listech rostlin (viz. špenát, salát atd..). Z tohoto důvodu je tato forma pro náš organizmus z hlediska vstřebávání a využití nejvhodnější.

 tabulka_magnesium_vstřebatelnost.jpg

 

Zkuste Magnesium chelate

Pro lidský organizmus maximálně vstřebatelná forma hořčíku s výbornou višňovou příchutí. Hořčík podporuje správnou činnost svalů a spolu s vitamínem B6 přispívá k řádnému fungování nervového systému a snižuje únavu a vyčerpání. Podílí se na udržování zdravých zubů a kostí. Minerální cheláty jsou pro lidské tělo přirozenou formou minerální látky, a proto jsou pro organismus mnohem lépe vstřebatelné než organické či anorganické formy minerálů. Ty mohou procházet trávící soustavou bez většího využití a z velké části opouštět tělo při ranní defekaci. Minerální cheláty jsou naopak vstřebávány velmi snadno a rychle, pozitivně tak ovlivňují celkovou využitelnost minerálu, a hlavně jeho účinnost.

Lidské tělo chelátovou formu magnesia využívá prioritně ve svalech, srdci a játrech, tedy všude tam, kde se ostatní formy dostávají pouze obtížně, a přitom právě tam je magnesium nejvíce potřeba. Navíc nemá projímavý účinek, jako může být časté u organických nebo anorganických forem.

Vysoce využitelná forma hořčíku v tekuté podobě

Výhody přípravku:

  • nejúčinnější forma magnesia – chelátová forma (bisglycinát hořčíku)
  • dodává energii, přispívá ke snížení únavy a vyčerpání
  • podporuje správnou činnost svalů
  • stačí ,,zatřepat“ a vypít
  • nezbytný pro normální fungování nervových a psychických funkcí
  • vyvážený poměr magnesia a vitamínu B6

Nyní ve dvou příchutích: višňová a pomerančová. U nás na eshopu můžete zakoupit buď velké balení po 10 kusech a nebo lze magensium koupit i jednotlivě po kusech.

 vizu-sberny-box-MGB6-POM-CZE-SLO-ENG-rozlozeny-WEB.png

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
vizu sberny box MG+B6 CZE-SLO-ENG zavreny WEB4Magnesium chelate 375 mg + B6 10x25ml příchuť višeň
259 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nedostatek hořčíku? Vyzkoušejte magnesium chelát

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
Magnesium_B6_CZE-SLO-ENG_WEB_dozyMagnesium chelate 375 mg + B6 1x25ml příchuť višeň
27 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nedostatek hořčíku? Vyzkoušejte magnesium chelát

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
vizu-sberny-box-MG+B6-POM-CZE-SLO-ENG-slozeny-WEBMagnesium chelate 375 mg + B6 10x25ml příchuť pomeranč
259 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nedostatek hořčíku? Vyzkoušejte magnesium chelát

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
vizu-shoty-MG+B6-POM-CZE-SLO-ENG-WEBMagnesium chelate 375 mg + B6 1x25ml příchuť pomeranč
27 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nedostatek hořčíku? Vyzkoušejte magnesium chelát

×

TOP