0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Kolagen je nejdůležitější a nejvíce zastoupený druh bílkoviny v našem organismu. Najdeme ho vlastně v každé části lidského těla. Je nezbytný pro strukturu a mechanickou stabilitu, pevnost a integritu řady různých tkání, zejména tkáně pojivové a kostí. Kolagen si můžeme představit jako základní stavební kámen všech pojivových tkání v těle. Bez dostatečného množství kolagenu se tyto tkáně mohou časem narušit, oslabit, což urychluje proces stárnutí a degenerace. A to se odráží pak například na pokožce nebo na zdraví našeho pohybového aparátu. 

 2023-mts-akademie-nase-sluzby-mts-senior-nahledovy-obrazek-1200x971px-1030x833.webp

Zdroje kolagenu

Naše tělo si dokáže kolagen vytvářet samo, pokud je naše strava bohatá na široké spektrum aminokyselin, zejména pak těch uváděných výše – glycinu, prolinu a hydroxyprolinu. Ty se nacházejí především v pojivových tkáních zvířat. Zdrojem kolagenu jsou tedy potraviny jako např. kuřecí nebo vepřová kůže, hovězí maso a ryby. Pro syntézu kolagenu je však zásadní vitamín C, proto, pokud se soustředíte na dostatek kolagenu, by v jídelníčku neměly chybět také potraviny bohaté na tento vitamín, jako jsou citrusové plody, brokolice a paprika. S přibývajícím věkem a opotřebením může být potřeba kolagenu větší, než je naše tělo schopno vyrobit. Navíc endogenní syntéza kolagenu v našem těle s věkem přirozeně klesá a je zcela normálním procesem stárnutí. Pomocí doplňování kolagenu suplementy jsme však schopni podpořit vlastní produkci kolagenu v našem těle, eliminovat tak zrychlené projevy stárnutí a tento proces zpomalit. Doporučujeme si ale ověřit, zda složení doplňků stravy je pro nás opravdu vhodné. 

 Selection of protein sources in kitchen background, copy space

Není kolagen jako kolagen 

Je velmi důležité, jaké má přípravek složení. Kolagenů totiž existuje velké množství typů, a ne všechny se nachází právě v chrupavkách či pojivových tkáních. Tím nejznámějším je kolagen typu I. Ten je v lidském těle zastoupen nejvíce. Tento kolagen se běžně nachází v potravě a lze ho dodávat i prostřednictvím doplňků stravy, je však dobré si dát pozor, aby vybraný doplněk obsahoval dostatečné množství tohoto typu kolagenu. Velmi zajímavé jsou pak především kolageny typu II a IX, které se nacházejí přímo v chrupavkách kloubů. Kolagen typu IX se přímo váže na struktury kolagenu typu II a působí jako pružný most, který ho spojuje s dalšími složkami chrupavky. Jako zásadní se tedy jeví doplňování více různých typů kolagenů, z nichž ty nejhlavnější pro naše klouby jsou kolageny typu I, II a IX. Doporučujeme si to vždy ověřit i ve složení např. doplňků stravy na klouby, které užíváme.

 bez-nazvu-1.webp

Výjimečný GelActiv 3-Collagen Forte

První přípravek na trhu s unikátní kombinací 3 různých typů kolagenů. Ojedinělý komplex 3-Collagen je tvořen extra čistými kolageny typu I, II a IX s garancí nejvyšší kvality H-Pure. Obsažený Vitamin C má příznivý vliv na tvorbu dalšího kolagenu a tím přispívá k normální funkci kostí a chrupavek. Křemík je přítomen v kostech, chrupavkách a zubní sklovině. GelActiv 3-Collagen je vhodný pro podporu všech kloubů, vazů i šlach v lidském těle.

Účinky:

  • Obsahuje komplex 3-Collagen- unikátní kombinaci kolagenů I, II a IX, kolageny jsou hlavní složky pojivových tkání (chrupavky, vazů, kostí a šlach)
  • Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek a kostí
  • Vhodný pro muže i ženy středního a vyššího věku 

vizu_akce_Gelactiv_3-Collagen_forte_120_CZE_P2_WEB_ořez.png

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
Gelactiv_3Collagen_Forte_krabicka_120_CZ_350x320_pxGelActiv 3-Collagen Forte 60+60 cps. zdarma
359 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Jaký kolagen na klouby

×

TOP