0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Život s dítětem, které má autismus, není jednoduchý. K odhalení tohoto vrozeného onemocnění dochází již kolem 3. roku života. Autismus umí obrátit život naruby během minuty. Je potřeba speciální zacházení a péče. V dnešní době existuje ale řada prostředků, které umí zmírnit projevy autismu. Jak si trochu usnadnit život s autismem?

2c935736cafb835df17beb7e0467d7cd.jpg

Co je to autismus a jak ho poznáme?

Autismus je psychiatrické onemocnění způsobené abnormálním vývojem centrální nervové soustavy. Projevuje se neschopností vytvářet sociální vazby, komunikovat a dotvářet komunikaci mimikou, omezenými, stereotypními zájmy a neadekvátní reakcí na senzorické stimuly. Zvláštní návyky ohledně jídla, jako např. hranolky jí jedině od McDonald's. Dále pak abnormální spánkové vzorce, sebezraňující sklony v chování, narušený motorický vývoj, neschopnost vyhodnotit nebezpečí. U autismu je také riziko rozvoje epilepsie. Ta je diagnostikována až u 25 % dětí s autismem. S těmito problémy může pomoci zázračná látka karnosin. Na základě studie bylo prokázáno, že má pozitivní vliv na zmírnění těchto příznaků.


60a5da58700e33bcb542efcd469eb1d1_resize1000667_.jpg

Zázračná látka karnosin

Karnosin je významná látka tělu vlastní. Přirozeně se vytváří v organismu člověka ze dvou aminokyselin (AK), které tvoří konstantní dipeptid. Jednou jeho složkou je L-histidin, který je esenciální aminokyselinou, například v období intenzivního růstu, během těhotenství a při stavech zvýšeného fyzického a psychického vypětí. Druhou je základní AK β-alanin, důležitý při pochodech proteosyntézy (tvorby bílkovin) ve tkáních. Jejich sdružení a vznik karnosinu umožňuje enzym karnosin-syntetáza, zejména v kosterním svalstvu (včetně srdečního svalu), ale také v mozku, plicích, ledvinách a jiných orgánech, kde plní několik důležitých fyziologických a ochranných funkcí, zejména jako nejintenzivnější antioxidant a preventivní faktor rozšířenosti tzv. civilizačních chorob v populaci. V organismu existuje i další enzym karnozináza, který zase hydrolyzuje (rozkládá) dipeptid na jeho 2 základní AK, pokud je to potřebné pro organismus. Karnosin je přijímán i exogenně ve stravě, ze které se vstřebává pouze v horních částech tenkého střeva jejunu (lačníku) a krví je pak pro jeho významnost dodáván do všech orgánů. Významnou roli hraje i pacientů, kterým byl diagnostikován autismus.

 autismus-dite-neslysi-zacpava-usi-2072x1216-c.jpg

Zmírněte projevy autismu!

Jak už bylo zmíněno, život s autismem není lehký. Jde o pervazivní (pronikaváóu) poruchu, kterou charakterizuje komplexní narušení vývoje mnohočetných základních psychologických funkcí jedince. Na základě studie, je však potvrzen pozitivní účinek karnosinu na zmírnění příznaků autismu. Průkopníkem v použití karnosinu v rámci péče o děti s uvedenou diagnózou PAS (PDD) je MD. Michael Chez, dětský neurolog z Chicaga, který uskutečnil 8týdenní kontrolovanou a dvojnásobně zaslepenou studii u tisíce autistických dětí podáváním 800 mg karnosinu denně. Studie přinesla významné výsledky. Byly potvrzeny příznivé účinky podávání karnosinu u 90 % sledovaných dětí. Zlepšení nastalo ve škále posuzující chování o 18 %, řeči a komunikace o 16 % a sociální interakce až o 27 %. Pozorováno bylo i zlepšení u jemné motoriky a sluchových vjemů. Důležité přitom je, že v průběhu studie nebyly zaznamenány žádné nežádoucí vedlejší účinky karnosinu, a proto se jeho podávání doporučuje i v dalších studiích.

 

 1138.jpg

Carnosine komplex, to je ideální volba pro vás!

Je velmi důležité zvolit správný doplněk stravy, který obsahuje dostatečné množství carnosinu pro požadovaný efekt. Velmi výhodné je kombinovat carnosine s dalšími látkami se silnou antioxidační aktivitou. Optimální je kombinace s koenzymem Q10, vitaminem E, karnitinem, ALA a resveratrolem.  Proto jsme vyvinuli přípravek Carnosine komplex, který všechny tyto látky obsahuje. Stačí užívat 1-2 tablety denně.

 

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
Carnosine-komplex-60-tbl-CZE-SLO-PRESENTAION_mensiCarnosine komplex 60 tbl.
929 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Máte doma dítě s autismem? Zmírněte nepříjemné příznaky díky karnosinu!

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
vizu-box-Carnosine-120tbl-CZE-P1_WEBCarnosine komplex 120 tbl. dárkové balení
1.589 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Máte doma dítě s autismem? Zmírněte nepříjemné příznaky díky karnosinu!

×

TOP