0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Zázračná látka pro naše zdraví, přesto ji moc neznáme – GLUTATHION

Dokáže pomoci i při post-covidovém syndromu! 

Glutathion je naším nejdůležitějším antioxidantem. Dokáže řídit i činnost ostatních antioxidačních látek. Mezi jeho hlavní funkce patří i ochrana a nahrazování DNA, posílení imunity, aktivace enzymatické činnosti a podpora detoxikace organizmu včetně vylučování těžkých kovů.

Lidský organizmus je na glutathionu závislý, bez něj by naše buňky podléhaly oxidačním reakcím, nedokázali bychom se bránit vůči bakteriím, virům, rakovinným buňkám a naše játra by přemohly toxiny. Nedostatek glutathionu má za následek větší sklon k onemocněním, především k nemocem spojeným se stářím, snadnější možnost nachlazení, a to v důsledku nedostatku odolnosti vůči volným radikálům a snížení celkové funkčnosti organizmu. Je to takový ochránce našeho celkového zdraví.

Každá buňka našeho těla se neustále stará o to, aby měla dostatek glutathionu, aby byla připravena na stres, únavu i pohybovou aktivitu, protože tehdy se glutathion rychle spotřebovává. Jeho hladina také více klesá spolu se zvyšujícím se věkem. Jeho maximum máme okolo 20.roku života, kdy je náš organizmus fyzicky na vrcholu. Glutathion má v lidském těle tři hlavní úlohy, působí jako nejsilnější antioxidant, posiluje naši imunitu a má zásadní vliv při detoxikačních procesech v organizmu, především v játrech.

Zlatý antioxidant

Glutathion jako „zlatý“ antioxidant má zásadní roli při udržování dalších antioxidantů v aktivní formě. Platí to například i pro vitamin C. Při snížených hladinách vitaminu C je třeba, aby ve zvýšené míře byla recyklována oxidovaná neaktivní forma vitaminu C na formu aktivní. Při této recyklační reakci má zásadní roli právě glutathion. Stejnou funkci má glutathion např. i pro antioxidační působení vitaminu E nebo vitaminu D a selenu. Glutathion je však již sám o sobě tím nejdůležitějším antioxidantem, zásadní pro něj je, že dokáže i sám sebe recyklovat z oxidované formy (po reakcích s volnými kyslíkovými radikály) zpět na aktivní redukovanou formu.

Velký pomocník pro naši imunitu

Hlavním úkolem imunitního systému je rozpoznat, přitahovat a likvidovat bakterie i viry. Když je v těle dostatek glutathionu, má imunita svou roli usnadněnou. Organizmus produkuje více bílých krvinek, které jsou první odezvou proti potencionální nákaze. Pokud má tedy naše tělo dostatek glutathionu, stoupá i imunitní aktivita buněk. Glutathion dokáže řídit náš imunitní systém a jeho reakce.

Glutathion: Zázračná molekula

GLUTATHION

Snížené hladiny glutathionu po COVID-19

Nejnovější klinické studie (Baylor College of Medicine) poukazují na nízké hladiny glutathionu po prodělání onemocnění covid-19. Nedostatek glutathionu může vést k selhání imunitního systému a učinit koncové orgány zranitelnými vůči poškození oxidativním stresem (A Khanfar). Velmi často se setkáváme s příznaky postcovidového syndromu jako jsou zvýšená únava, opakující se nachlazení, dušnost a zadýchávání se, bolest hlavy, nespavost či padání vlasů. To jsou právě projevy oslabeného imunitního systému.

Výsledky studií jednoznačně doporučují suplementaci glutathionem nebo jeho prekurzory pro snížení oxidačního stresu a zlepšení zdravotních ukazatelů jako je např. zánět.

Účinná detoxikace

Náš organizmus je zaplaven čím dál větším množstvím toxinů z vnějšího i vnitřního prostředí. Na to musí reagovat naše detoxikační aktivita, a to především játra, jakožto hlavní detoxikační orgán. Játra také oplývají největší zásobou glutathionu. Detoxikace v játrech probíhá ve dvou krocích a zásadní role glutathionu je jeho navázání na silně toxický metabolický meziprodukt a jeho vyloučení z těla ven. Využití a doplňování glutathionu je klíčové pro hladký průběh celkové detoxikace v játrech.

Nedostatek glutathionu zvyšuje množství volných radikálů v játrech a vede k peroxidaci lipidů, což může vést k riziku vyvolání nemoci „tučných jater“ (steatózy) a jaterní cirhózy. Doplňování glutathionu je důležité při procesu detoxikace, ale také pro ochranu jaterních funkcí. Jako lék se takto glutathion využívá např. v Japonsku již více než 30 let. Že by i proto se právě Japonci tak často dožívali vysokého věku?

Dostatečnou dávku glutathionu si můžete zajistit pomocí doplňku stravy Glutathion 1000 mg. Jedná se o redukovanou formu glutathionu, jehož účinek je posílen o další silné antioxidační látky jako je Vitamin E, kys. alfa-lipoová a extrakt z brusnice borůvky.

Glutathion

GLUTATHION
Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
Glutathion_krabicka_350x320px_CZ-1Glutathion 1000 mg 60 cps.
1.049 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Nejsilnější antioxidant Glutathion
×

TOP