0
My Cart
0
×
 x 

0
MY_VMMENU_TITLE


Spánkové poruchy jsou nejvíce narůstajícím onemocněním 21. století. Nespavost se netýká pouze problémů s usínáním, ale znamená také problém s udržením spánku a častým probouzením. Za bezesnými nocemi mohou být snadno odstranitelné příčiny, ale mohou být také tak složité, že se neobejdete bez pomoci odborníka. Spánek je nezbytný pro správné fungování organismu, proto může mít zanedbávání tohoto problému nepříjemné důsledky pro naše zdraví.

jarni-unava.jpg

Příčiny poruch spánku

Poruchami spánku jsou ohroženi všichni bez ohledu na pohlaví a věk. Obecně ale platí, že vyšší riziko hrozí ženám v menopauze, lidem pracujícím na směny a starším lidem. Mezi faktory, které mohou způsobit nedostatek spánku patří například hluk, horko, změna časového pásma, ale také špatné návyky (například nepravidelný spánek, konzumace těžkých jídel před spaním, dlouhé večerní vysedávání u televize, počítače či mobilu). Další příčiny mohou být velice individuální. Jedná se například o špatně zvolenou matraci, vydýchaná ložnice, špatné ložní prádlo. Mezi další příčiny poruch spánku řadíme: poruchy sekrece melatoninu, strach z nespavosti, stres, duševní poruchy, nemoci (například pálení žáhy, bolestivá onemocnění, pooperační stavy, apod.) a alkohol.

jarvis_5d4c55fb498ebda966edde98.jpg

Příznaky nespavosti

Mezi nejčastější příznaky nespavosti patří potíže s usínáním, včetně potíží s nalezením pohodlné polohy při spánku, probouzení během noci, neschopnost usnout, brzké vstávání, neschopnost soustředit se na každodenní úkoly, potíže se zapamatováním, denní ospalost, podrážděnost, deprese nebo úzkost, pocit únavy nebo nedostatku energie během dne, problémy se soustředěním, agresivita nebo impulzivita. Tyto problémy se spánkem mohou vyvolat další velmi závažné zdravotní indispozice jako je například Alzheimerova choroba.

 Melatonin_ložnice.png

Melatonin je důležitý pro náš spánek

Melatonin je hormon vyskytující se přirozeně v lidském organismu, který je produkován epifýzou. Má v lidském těle mnoho důležitých úloh, mezi tu nejdůležitější patří právě podporaspánku. Nejvyšší koncentrace melatoninu je za tmy, kdy si ho v organismu tvoříme nejvíce a dokážepak správně regulovat spánkové cykly. Proto se mu také říká spánkový hormon neboli hormon tmy. Tvorba melatoninu je závislá na jedné důležité podmínce – naše spící tělo se musí nacházet v co největší tmě, což nemusí být pro civilizovaného člověka nejsnadnější podmínka. Vřele se proto doporučuje používat závěsy nebo klapky na oči. Syntéza melatoninu a následná koncentrace v krvi se věkem snižuje, a proto zejména starší lidé trpí poruchami spánku daleko více. Jak jsme zmínili, dostatečná hladina hormonu melatoninu je základní podmínkou kvalitního spánku. Spánek je relaxační fáze organismu, při níž dochází k útlumu činností téměř všech orgánu jako je kardiovaskulární systém, zejména tedy srdce, plíce, centrální nervová soustava, převážně mozek, trávicí trakt a další. K útlumu funkcí orgánů dochází z jednoho prostého důvodu, aby si organismus odpočinul. Proto je nezbytné mít kvalitní a nepřerušovaný spánek. Pokud dochází k pravidelnému přerušování spánku, neumožňujeme tělu si dostatečně odpočinout, tím mohou z dlouhodobého hlediska vznikat již zmíněné závažné zdravotní indispozice.

Melatonin-RAPID-komplex-30tbl-CZE-SLO-P2-WEB.png

Náš Melatonin rapid Vám pomůže

Pokud nemůžete usnout, potřebujete rychlé řešení. Proto vždy volte tablety, které jsou rozpustné již na sliznici v ústech. Naším doporučením je Melatonin Rapid. Malou tabletku vložíte do úst pod jazyk, kde se rozpustí a začíná účinkovat již do 10 minut. Pomáhá vám tak zkrátit dobu potřebnou k usnutí na minimum. Melatonin Rapid je výjimečný využitím odt formy tablet. Ty kromě rychlého účinku zabezpečí i maximální vstřebatelnost účinných látek. 

 

Objednávkový formulář
Obrázek Jméno produktu Cena Počet Celkem cena
MELATONIN RAPID komplex5mg 30tbl CZE P1Melatonin Rapid komplex 5mg, 30 odt tbl.
259 Kč
0 Kč
Cena celkem za produkty
0 Kč
ajax-loader Melatonin pro spánek

×

TOP